Mainos
Mainos

Poikkeukselliset tulvatuhot siirtyvät vakuutuksiin

Poikkeuksellisista tulvista aiheutuvien rakennus- ja irtaimistovahinkojen korvaaminen siirtyy vuoden alusta valtiolta vakuutuksiin.

Korvausjärjestelmästä pyritään saamaan näin nykyistä tasapuolisempi ja nopeampi.  Lisäksi myös pienet yritykset voivat saada vakuutuksista korvauksia.

- Poikkeuksellisten luonnononnettomuuksien kuten tulvien ja rankkasateiden aiheuttamien omaisuus- ja maatalousvahinkojen korvaamiskäytäntöjen tulee olla mahdollisimman sujuvat. Hyvin toimiva korvausjärjestelmä kattaa niin vesistöjen ja merenpinnan noususta kuin rankkasateista aiheutuvat tulvat, toteaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen tiedotteessa.

Hänen mukaansa kiinteistönomistajien tulisi nyt selvittää mahdolliset tulvariskit ja varmistaa tulvaturvan sisältyminen vakuutuksiinsa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomessa on kärsitty keskimäärin joka toinen vuosi yli miljoonan euron tulvavahingoista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme