Mainos
Mainos

Poissaolojutut suututtivat poliitikot

MTV3 Uutisten 30-vuotiseen historiaan mahtuu monenlaisia uutisjuttuja ja juttusarjoja. Eräs puhutuimmista on ollut juttusarja kansanedustajien poissaoloista.

Kun toimittajat alkoivat laskea täysistuntopoissaoloja, edustajat sanoivat, että tärkeä työ tehdään valiokunnissa. Kun taas laskettiin valiokuntapoissaoloja, kansanedustajien selitys oli päinvastainen. Jos tietoja kerättiin molemmista, kansanedustajat sanoivat, ettei läsnäolonapin painaminen merkitse mitään, vaan osallistuminen.

Onko kansanedustajilla liian kiire? Pitääkö voida äänestää vaikka omasta kännykästä? Jos kaikki päätökset tehdään jo hallituksessa tai viimeistään valiokunnissa, eikä äänestyksiin osallistuminen ole tärkeää, miksi eduskunnassa äänestetään?

Kuitenkin ylivoimainen enemmistö kansanedustajista äänestää lähes jokaisessa äänestyksessä jos talossa on paikalla. Mitä he ajattelevat siitä, että edustajatoverit sanovat heidän ahkeroivan turhaan?

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme