Mainos
Mainos

Pojille suunnatulle nuorisotyölle Vuoden kasvattaja -palkinto

Monen pojan lähipiiriin ei välttämättä kuulu yhtään miestä.

Helsingissä tähän tarpeeseen perustetussa Poikien Talossa pojat ja miehet ovat kohdanneet kohta kahden vuoden ajan. Tänään työ palkittiin Vuoden kasvattaja -palkinnolla.

Helsingin Vallilassa pojat ovat voineet kohdata turvallisesti miehiä, joihin omaa kehitystään voi peilata. Keskustelun lisäksi Poikien Talossa tehdään erilaisia asioita, mm. musiikkia.

– On maalaustyöpajaa, taidetyöpajaa ja erilaisia harrastuksia. Mietitään aina yksilön kohdalla, että mikä toimisi ja kokeillaan sitä, kertoo projektipäällikkö Antti Ervasti.

Viisi työntekijää kohtaavat viikoittain useita kymmeniä poikia, jotka tulevat talolle monista eri syistä.

– Aika yleinen syy on yksinäisyys, kiusaaminen kokemukset, irrallisuus yhteiskunnan tukirakenteista ja ehkä ongelmat perhesuhteissa. Osa on nähnyt lähisuhdeväkivaltaa tai ei ole löytänyt harrastuksia, Ervasti luettelee.

Palkinnon myöntäneen Maaseudun Kukkasrahasto Säätiön mukaan nuorten miesten syrjäytymisvaara on kasvussa.

– Syrjäytymisriski on aika suuri ja katsottiin, että tämä on juuri sellainen oikea kohde, joka on tässä ajassa, uranuurtavaa ja nostaa esille yhteiskunnallista ongelmaa, asiamies Perttu Nousiainen perustelee.

Helsingissä on haaveena toiminnan vakinaistaminen. Vastaava talo aloittaa pian Oulussa ja Antti Ervastin mukaan tarvetta olisi myös muualla.

– Mikään paikkakunta ei ole poika- tai tyttövapaa ja tällaisia paikkoja missä he voivat turvallisesti olla tarvitaan.

Poikien Talon esimerkkinä käyttämä ja vuonna 2001 Vuoden kasvattajana palkittu Tyttöjen Talo -toiminta on jo laajentunut eri puolille maata.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme