Mainos
Mainos

Pokka ei usko Vuotoksen toteutuvan

Ympäristöministeriön uusi kansliapäällikkö Hannele Pokka (kesk.) ei usko Vuotoksen tekoaltaan rakentamiseen. Hänen mukaansa on epätodennäköistä, että tällaiset hankkeet etenevät nykyisen vesilain aikana.

- Vesivoiman lisääminen vaatisi paljon lainsäädäntötyötä, ja varsinkin vanhanaikaisen vesilain prosessit ovat raskaita. Lisäksi Vuotoksen tekoaltaan rakentamista estää Natura, Pokka sanoi STT:n haastattelussa.

MTV3:n haastattelussa Pokka muistutti lisäksi, että hallitusohjelmassa luvataan vesivoiman käytön lisäämistä.

- Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä poliitikot tästä päättävät. Hallinto sitten toteuttaa näitä linjauksia, virassaan kansliapäällikkönä syyskuun alussa aloittava Pokka kertoi.

Pokka on koulutukseltaan vesiasioista väitellyt oikeustieteen tohtori.

Viime kuussa Kemijoki Oy ilmoitti aikeistaan jättää hakemus Vuotoksen tekoaltaan rakentamiseksi.

- Ei ole ollenkaan selvää, että hakemuksen jättämällä asia etenisi, vaikka vesilaki lähtee siitä, että hakemuksen voi muotoilla siten, että se täyttäisi luvan myöntämisedellytykset.

Hannele Pokka on itse kannattanut Vuotoksen rakentamista Esko Ahon hallituksen aikana.

Pokka kertoo kannustaneensa energiateollisuutta etsimään sellaisia uusia ratkaisuja, joissa ympäristöasiat on huomioitu. Se on hänen mielestään helpompaa kuin vanhan asian tarjoaminen uudelleen koristellussa paketissa.

Pokka ei halunnut tänään MTV3:n haastattelussa kertoa kantaansa Pallastunturin hotellihankkeeseen tai Ideaparkin rakentamiseen Vihtiin, vaan haluaa ensin aloittaa työt ympäristöministeriössä syyskuun alussa.

Hannele Pokka on työskennellyt viimeiset neljätoista vuotta Lapin maaherrana. Sitä ennen hän oli oikeusministeri ja kansanedustaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme