Mainos
Mainos

Poliiseille ei syytteitä Tampereen mellakoista

Poliisit eivät saa syytteitä Mustavihreiden päivien kahakoista Tampereella viime vuonna. Syyteharkintaan eteni neljä ilmoitusta ja yhteensä yhdeksän henkilöä.

Johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen katsoo, että seitsemässä tapauksessa ei ilmennyt rikosta ja kahdessa tilanteessa ei löytynyt näyttöä. Tutkimuspyynnöt liittyivät nuorten kiinniottoihin ja putkassa säilyttämiseen sen jälkeen, kun ekoanarkistien kokoontuminen riistäytyi yhteenotoiksi järjestysvallan kanssa. Poliisit selviävät näin ilman käräjöintiä, elleivät asianomaiset kantele valtakunnansyyttäjälle tai ryhdy itse ajamaan kannetta. Sen sijaan osa aktivisteista joutuu oikeuden eteen Tampereella ja osa Vammalassa.

Maanantaina Vammalan käräjäoikeudessa alkavassa istunnossa 23 nuorta saa syytteitä mm. kotirauhan rikkomisesta. Tampereen juttu tulee esille myöhemmin kevään aikana. Vammalassa luettavat syytteet liittyvät Mustavihreiden päivien bussimatkaan suodenniemeläiselle turkistarhalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme