Mainos
Mainos

Poliisi aloittaa nettiradion - "Voidaan jututtaa asiakkaitakin"

Poliisi aloittaa ensi vuoden alussa nettiradiotoiminnan.

Poliisin viestintäpäällikön Marko Luotosen mukaan lähetykset aloitetaan hyvin pienimuotoisina: ohjelmaa on aluksi tarkoitus lähettää kerran viikossa viiden minuutin ajan.

- Pääpaino on tiedon jakamisessa ja neuvonnassa. Meiltä saa kysyä kysymyksiä, joihin lähdemme etsimään vastauksia, Luotonen kertoo.

Nettiradio on osa poliisin uutta viestintäsuunnitelmaa, josta luovutetaan esitys poliisiylijohdolle huomenna. Toiminnan alkamisesta kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Läsnäolo lisää turvallisuuden tunnetta

Ohjelmia radioon tekevät eri puolilta Suomea olevat poliisit, joilla on ennestään kokemusta radiotyöstä. Lisäksi poliisi tarjoaa viestinnän ja poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoille mahdollisuuden osallistua toimintaan.

Nettiradio sai alkunsa Jyväskylässä viestinnän opiskelijoiden kanssa tehdystä yhteistyöstä. Opiskelijat selvittivät verkkoradiokurssilla, millainen poliisin nettiradio voisi olla ja miten sen avulla voisi edistää vuorovaikutusta kansalaisten kanssa.

- Poliisin näkyvyys tutkitusti lisää kansalaisten turvallisuuden tunnetta, Luotonen sanoo.

Poliisilla on jo hyviä kokemuksia uudenlaisesta läsnäolosta sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Facebookissa virkavalta on ollut vuodesta 2009 asti, ja Suomen poliisi -sivulla on nyt yli 170 000 fania. Osa uutta viestintää on myös vaikkapa dokumentaarinen Poliisit-tv-sarja, joka on kerännyt ennätysyleisöjä.

Etsintäkuulutuksia, raportteja paikan päältä?

Poliisin radiotoiminnasta löytyy esimerkkejä ulkomailta. Yhdysvalloissa poliisien toimittamissa radio-ohjelmissa on nostettu esiin sankaripoliiseja, asianajajia, rikosten uhreja ja etsintäkuulutuksia. Lisäksi kuulijat ovat saaneet kuulla tapahtumien keskeltä suoraan poliisiradiosta. Ruotsissakin poliisilla on ollut omia ohjelmaosuuksia varsinaisilla taajuuksilla.

Luotonen toppuuttelee ajatuksia laajasta levittäytymisestä radioaalloille.

- Resurssit ovat rajalliset. Radiota varten ei olla palkkaamassa uusia ihmisiä, vaan sitä tehdään muun työn ohella, Luotonen huomauttaa.

Hän toteaa, että ohjelmia voidaan kuitenkin tehdä aiheesta kuin aiheesta, niin pitkään kuin kyse on yleisestä turvallisuudesta.

- Voidaan mennä jututtamaan omaa henkilöstöä ja asiakkaitakin erilaisiin tilanteisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme