Mainos
Mainos

Poliisi ampui murtovarasta Helsingissä

Poliisi ampui murrosta epäiltyä miestä, kun tämä yritti ajaa autolla poliisin päälle. Miehellä ei ole hengenvaaraa.

Poliisi on ampunut murrosta epäiltyä miestä kiinniottotilanteessa Helsingissä. Epäilty sai poliisin luodista osuman ylävartaloon ja hänet vietiin sairaalaan. Miehellä ei ole hengenvaaraa.

Ampumistapaus sattui Haagassa, Isonevantie 3:n kohdalla hieman ennen aamukuutta. Tilanne oli saanut alkunsa hetkeä aikaisemmin Vantaan Varistossa, missä vartija yllätti kaksi miestä murtautumassa Martinkyläntie 48:ssa sijaitsevaan Kodin Anttilaan.

Naamioituneet miehet ajoivat pakoon vartijoita ja kurvasivat Hämeenlinnanväylälle, mistä pako jatkui kohti Helsingin keskustaa. Hämeenlinnanväylältä miehet ajoivat Haagaan. Vartiointiliikkeen auto yritti pysäyttää pakenijat Isonnevantie 3:n kohdalla katkaisemalla tien auton avulla. Paikalle saapui myös kaksi poliisiautoa.

Murrosta epäilty yritti pakoon ajamalla useita kertoja päin vartiointiliikkeen ja poliisin autoja. Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan epäilty vaurioitti poliisin ja vartiointiliikkeen autoja. Myös ainakin yksi parkissa ollut auto vahingoittui.

- Hän ajoi useita kertoja eri autoja päin ja törmäsi niihin voimalla, kertoo Tolvanen. Yksi poliisi ampui kohti epäiltyä, kun poliisit olivat nousseet ulos autoista ja epäilty yritti ajaa poliisin päälle. Ampumisen jälkeen auto ajoi vielä lyhyehkön matkan ennen kuin törmäsi seinään.

Paenneessa autossa ollut toinen mies juoksi karkuun Haagan paloaseman suuntaan. Paennutta kuljettajaa epäillään muun muassa murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rikosylikomisario Tolvasen mukaan poliisi turvautuu aseeseen tilanteessa, joissa oma tai sivullisten henki tai terveys on vakavasti vaarassa tai muita keinoja ei ole.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme