Mainos
Mainos

Poliisi ampumaturmasta: Rynnäkkökivääriä käytetty – toisen varusmiehen osuutta tutkitaan

Merisotakoulun harjoituksessa menehtyneen upseerioppilaan epäillään kuolleen toisen varusmiehen luotiin kovapanosammuntaharjoituksessa, kertoo tutkinnanjohtaja Henrik Niklander Länsi-Uudenmaan poliisista. Varusmies menehtyi pimeäammuntaharjoituksessa Hangossa eilen.

– Käynnissä oli kovapanosammuntaharjoitus liikkuvaan maaliin, kun varusmies sai surmansa. Rynnäkkökiväärillä on ammuttu, kertoo Niklander MTV Uutisille.

Onko siis toinen varusmies ampunut surmansa saaneen?

– Se on tutkinnan alla, siltä vaikuttaa, tällainen epäily on.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena.

– Tutkimme onko kaikkia varotoimia noudatettu, eli onko syytä epäillä laiminlyöntiä. Epäily kohdistuu useampaan henkilöön: harjoituksen järjestäjiin, valvojiin sekä mahdolliseen ampujaan.

Asiaa tutkitaan tuottamuksellisena, eli tahallisuutta ei epäillä. Niklander ei ota kantaa onko onnettomuudessa mahdollisesti kyse siitä, että asetta on käsitelty törkeän huolimattomasti.

– Poliisi on käynnistänyt teknisen tutkinnan. Normaali esitutkinta kuulusteluineen vie jonkin aikaa, eli nyt on vielä liian aikaista ennakoida mitään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme