Mainos
Mainos

Poliisi ei tuo huumekoiriaan enää julkisille paikoille

Poliisihallitus on päätynyt lopettamaan toistaiseksi huumekoirien käytön julkisilla paikoilla, kertoo poliisitarkastaja Ari Järvenpää.

Päätös syntyi apulaisoikeusasiamiehen annettua moitteet Oulun poliisille huumekoiran käytöstä ihmisten tarkastamiseen kävelykadulla.

Poliisihallitus haluaa, että eduskunta ottaa asiaan kantaa lainsäätäjän roolissa.

Oulun poliisilaitos sai eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojalta moitteet, kun poliisi oli tehnyt yleisellä paikalla valvontaa huumekoiran avulla ja tarkastanut koiran ”merkkaamat” henkilöt. Pajuoja piti tällaisia tarkastuksia arveluttavina perusoikeuksien näkökulmasta.  Hänen mukaansa asialle pitäisi olla selkeä tuki lainsäädännössä, jos poliisi haluaa tällaisia tarkastuksia tehdä.

Sen sijaan tulli, rajavartiolaitos ja vankilat voivat käyttää huumekoiraa apuna valvonnassaan ilman rikosepäilyä. Näistä menettelyistä ja muista erityistilanteista on kuitenkin säädetty erikseen laissa. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme