Mainos
Mainos

Poliisi ei usko seksin oston kieltämiseen

Poliisi pidättäytyy tukemasta seksin oston kieltämistä, koska ostotapahtumista on vaikea saada riittävää näyttöä.

Paritusjuttuja tutkiva Helsingin rikospoliisi ei pidä seksin ostamisen kieltämistä hyvänä ajatuksena. Poliisi on törmännyt näyttöongelmiin, kun monet julkisella paikalla tapahtuneista seksinostosakoista ovat kaatuneet käräjäoikeudessa.

- Suurin ongelma on se lähtökohta, että onko kyse maksullisesta tapahtumasta ja seksinostosta. Yksityisellä paikalla ongelmat korostuvat entisestään, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin rikospoliisista.

Tolvanen uskoo, että toteutuessaan laki olisi lähinnä moraalinormi, sillä jo nyt seksin ostaminen on kiellettyä julkisella paikalla.

- Poliisi on tehnyt valvontaa ja sakottanut ihmisiä. Käytännössä suurin osa jutuista on mennyt nurin oikeudessa, koska näyttöä rikokseen ei ole ollut. Ihmettelen, kuinka me voisimme jonkun makuuhuoneessa valvoa tätä asiaa, kun emme pysty siihen edes kunnolla julkisella paikalla, Kari Tolvanen pohtii.

Rikospoliisi ei myöskään usko, että kaiken seksin ostamisen kieltävä laki auttaisi prostituoitujen asemaa.

-Luulen, että heidän asemansa heikkenisi. Luulen, että he joutuisivat entistä tiukemmin parittajien kynsiin ja parittajien valvontaan ja prostituoitujen asema olisi entistä tukalampi, sanoo Tolvanen.

Rikosylikomisario myös uskoo, että seksin ostamisen kieltäminen vaikeuttaisi isojen paritusrinkien selvittämistä. Paritusjuttuja tutkivat poliisit eivät silloin saisi enää tietoa seksin ostajilta tai myyjiltä. Tolvasen mukaan tieto on todella tärkeää, jotta poliisi pääsisi parittajien jäljille.

Seksin oston kieltävä laki on parhaillaan pohdittavana eduskunnan lakivaliokunnassa. Myös lakivaliokunnan puheenjohtaja Tuija Brax on myöntänyt, että kyseessä on hyvin ristiriitainen lakiesitys. Braxin mukaan toteutuessaan lain tulisi olla uskottava.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.02.2006)

Ruotsi kehuu seksin ostokieltoaan

(Kymmenen uutiset 09.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme