Mainos
Mainos

Poliisi ei voi telekuunnella enää yhtä helposti kuin ennen

Eduskunta tiukentaa hieman poliisille ehdotettuja uusia valtuuksia. Esimerkiksi telekuunteluun poliisi voi ryhtyä ilman tuomioistuimen päätöstä vain kiiretilanteissa hengen suojaamiseksi.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta viimeisteli tänään lausuntonsa hallituksen lakiesityksestä. Hallituksen esityksen mukaan poliisi olisi eräissä muissakin tilanteissa voinut itse aloittaa kuuntelun.

Pakkokeino- ja poliisilakien uudistus mahdollistaa sen, että peitetoimintaan osallistuva poliisi voi tietyin ehdoin tehdä rikoksia. Sellaisen pitää kuitenkin olla tilanteen kannalta "välttämätöntä".

Perustuslakivaliokunta edellyttää myös, että kotietsinnän kohteeksi joutuneen on voitava viedä asiansa tuomioistuimen ratkaistavaksi. Valiokunnan mielestä parempi myös olisi, että kotietsinnästä päättäisi poliisin sijasta syyttäjä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot