Mainos
Mainos

Poliisi epäilee aikuisen välittäneen jättimäärät alkoholia alaikäisille Varkaudessa

Varkauden poliisi epäilee 19-vuotiasta alkoholin välittämisestä alaikäisille. Kysymys on suurista määristä olutta ja viiniä.

Varkautelaismiehen epäillään välittäneen alkoholia korvausta vastaan kymmenille nuorille reilun vuoden ajan. Kysymys on useista tuhansista pulloista olutta ja toistaiseksi tarkentumattomasta määrästä viiniä.

- Kuvittelimme, että välitetyn oluen määrä jäisi kolmeen ja puoleen tuhanteen pulloon, mutta se menee siitä reippaasti yli, tutkinnanjohtaja Jyrki Haapala Varkauden poliisista kertoo.

Haapalan mukaan välittäjä otti 2-3 euroa välityspalkkiota niin sanotusta mäyräkoirasta. Poliisilla on tiedossaan yli 50 alaikäisen ostajan nimet.

- Jokainen heistä on velvoitettu todistajan ominaisuudessa kertomaan meille, kuinka paljon he ovat ostaneet, Haapala sanoo.

Nuoria kuulustellaan sitä mukaa, kun heitä saadaan paikalle vanhempineen. Vanhemmat tulevat mukaan kuulusteluihin, sillä nuoret ovat alaikäisiä. Vanhempien mukaan saaminen on Haapalan mielestä erittäin tärkeää.

- Haluamme, että perheessä käynnistyy samalla keskustelu asiasta, Haapala sanoo.

Viinan välitys tuli ilmi poliisin tutkiessa uimarannalla tapahtunutta onnettomuutta, jossa voimakkaasti humaltunut 13-vuotias tyttö oli vähällä hukkua. Rannalla juotiin samalta välittäjältä ostettuja oluita. Asia alkoi selvitä, kun paikan päällä olleita nuoria ruvettiin haastattelemaan.

Välitystoiminta muuttanut luonnetta

Alkoholin välitystoiminta ei ole tutkinnanjohtaja Haapalan mukaan enää vanhaa perinteistä kauppojen nurkilla notkumista. Kännykät pelaavat ja välittäjän puhelinnumero kiertää lapselta toiselle. Välittäjä toimittaa lasten pyytämät kaljat sinne, missä he ovat.

- Jos meidän pienellä kylällä tällainen tulee ilmi, niin epäilisin, että tämä on arkipäivää lähes jokaisessa tämän kokoisessa kaupungissa, Haapala sanoo.

Haapala kehottaa jokaista poliisilaitosta pitämään hoksottimet herkkinä, jos omassa pitäjässä haisee siltä, että joku voisi välittää viinaa. Asiaan pitää Haapalan mukaan puuttua heti.

- Sillä saatetaan katkaista monen nuoren jopa vakavan onnettomuuden vaara, Haapala tiivistää. Alkoholin välityksestä epäiltyä varkautelaista miestä esitetään vangittavaksi huomenna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme