Mainos
Mainos

Poliisi esittää Pyhtään turman rekkamiehen vangitsemista

Ajoneuvojen tekniset tutkimukset jatkuvat.

Kotkan poliisi esittää Pyhtään maanantaisessa kuolonkolarissa osallisena olleen venäläisen kuljettajan vangitsemista. Vuonna 1972 syntynyt venäläismies on pidätettynä Kotkan poliisiasemalla.

Pyhtään turman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Kuitunen kertoo, että vangitsemisvaatimus Kotkan käräjäoikeuteen toimitetaan huomenna puoleen päivään mennessä.

- Esitutkinnassa olevat rikosnimikkeet ovat kaksi kuolemantuottamusta ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen, Kuitunen sanoo. Venäläisellä rekkamiehellä on useamman vuoden ajokokemus yhdistelmäajoneuvojen kuljettamisesta.

Onnettomuuden tutkijat ovat kuulleet molempien kohtaamisonnettomuudessa mukana olleiden autojen kuljettajia. Myös törmäystä ennen ohitettavana olleen kuorma-auton kuljettajaa on kuulusteltu.

Kuitunen ei kuitenkaan tutkinnan tässä vaiheessa nosta esille mitään yksittäistä seikkaa, joka selittäisi onnettomuuden.

Tutkinta ei myöskään ole tuonut muutosta alunperin tehtyihin havaintoihin. Venäläinen autojenkuljetusrekka luisui yli keskikaistan ja linja-auto pysyi ohituskaistalla. Kuljettajat pyrkivät estämään törmäyksen.

- Viitteitä on myös siitä, että kuljettajat olisivat pyrkineet toimimaan niin, että törmäys olisi mahdollisimman lievä, Mika Kuitunen kertoo.

Ajoneuvojen tekniset tutkimukset jatkuvat, ja muun muassa ajopiirtureiden analysointi on meneillään.

- Ajonopeudet eivät kuitenkaan näyttäisi olevan syynä onnettomuuteen, Kuitunen toteaa.

Kahden naismatkustajan hengen vaatinut onnettomuus tapahtui maanantaina iltapäivällä. Loviisan suunnasta tullut venäläinen autojenkuljetusrekka törmäsi Kotkan suunnasta tulleen linja-auton vasempaan keulaan ja repi sen kyljen auki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme