Mainos
Mainos

Poliisi esti suomalaisten liikkeet Tshadissa

Tshadin poliisi on estänyt kahden suomalaisen rauhanturvaajan liikkumisen Tshadissa. Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan rauhanturvaajat olivat kahden ruotsalaisen rauhanturvaajan kanssa aamulla maastontiedustelumatkalla, kun paikallinen poliisi otti haltuunsa heidän autonsa.

Rauhanturvaajien piti luovuttaa myös aseensa ja viestivälineensä poliisille. Pääesikunnan mukaan rauhanturvaajia ei ole pidätetty, vaan he ovat turvassa hotellissa. He eivät kuitenkaan pääse poistumaan paikalta.

Everstiluutnantti Reima Helminen maavoimien esikunnasta arvioi, että poliisin toiminnan syynä on epätietoisuus rauhanturvaamistoiminnan rajoista. Kriisinhallintaorganisaatio Eufor on päässyt jo neuvottelemaan rauhanturvaajien tilanteesta tshadilaisten viranomaisten kanssa, ja tilanne saattaa Helmisen arvion mukaan ratketa jo perjantaina.

Tapahtumapaikka on noin parisataa kilometriä maan pääkaupungista N'Djamenasta etelään.

Suomella on Tshadissa kaikkiaan 60 rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme