Mainos
Mainos

Poliisi etsii kadonnutta pariskuntaa Kemihaaran erämaa-alueelta – sivullinen tapasi heidät viimeisen kerran metsäpolulla

Lapin poliisilla on parhaillaan käynnissä suuret etsinnät Savukosken Kemihaarassa kadonneen pariskunnan löytämiseksi.

Kadonnut mies on vuonna 1945 syntynyt Reino Määttä ja nainen on vuonna 1949 syntynyt Hilkka Oikarinen.

Poliisin mukaan pariskunta on nähty viimeksi Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä lauantaina 16. syyskuuta. Pariskunta oli lähtenyt kävelemään Keskirovasta kohti Kemihaaraa, kun sivullinen henkilö oli tavannut heidät metsäpolulla.

– Sivullinen mies tapasi pariskunnan noin 1,5-2 kilometrin päässä heidän autoltaan Keskirovan alueella. Mies puhui heidän kanssaan. He olivat tuolloin menossa pois päin autolle Kemihaaraan, viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi Lapin poliisista kertoo.

Poliisin mukaan mies oli ohjeistanut eksyneen oloista pariskuntaa oikeaan suuntaan ja reitille, jolta ei pitäisi eksyä. Mies oli myös lainannut pariskunnalle retkeilyvälineitä. Oli sovittu, että pariskunta palauttaa välineet Kemihaaraan. 

Katoaminen tuli ilmi, kun mies kyseli lainattujen välineiden perään ja pariskunnan käytössä ollut matkailuauto löytyi tyhjänä Kemihaaran pysäköintialueelta.

Epäillään eksyneen maastoon

Poliisi epäilee, että pariskunta on eksynyt matkalla autolle.

– Epäilys on, että he ovat eksyneet sen vajaan parin kilometrin matkalla. Jos he ovat lähteneet kävelemään jossain kohtaa väärin, he voivat olla kaukanakin. Erämaa-alue on todella iso.

Poliisi sai sunnuntaina ilmoituksen kadonneesta pariskunnasta. Pariskunnan metsässä kohdannut sivullinen oli huolestunut heistä, kun heidän auto seisoi viikon jälkeen edelleen paikoillaan majoituspaikan parkkialueella.

– Tämä sivullinen oli ollut yhteydessä majoituspalveluun ja heillä oli herännyt huoli, kun ei pariskuntaa ollut näkynyt viikkoon, Kelloniemi kertoo.

Seitsemänkymppinen pariskunta on kotoisin Oulun seudulta.

Sukulaisilla ei tietoa suunnitelmista

Poliisi on ollut yhteydessä pariskunnan sukulaisiin, mutta kenellekään ei ollut tietoa, miten pitkälle reissulle heidän oli tarkoitus lähteä.

– Sukulaiset eivät ole olleet yhteydessä heihin pariin viikkoon ennen tätä reissua, joten he eivät olleet puhuneet reissusta kenellekään.

Miehellä oli katoamishetkellä yllään sininen takki, mustat tai harmaat housut, mustat saappaat ja lakki. Naisella oli yllään valkoinen hupullinen takki ja punaiset saappaat.

Poliisi aloitti heti sunnuntaina yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa etsinnät kadonneiden löytämiseksi. Sunnuntaina etsinnöissä oli mukana myös helikopteri.

Eilen ja tänään maastoetsinnöissä on ollut myös koiria. Tänään myös Vapaaehtoinen pelastuspalvelu liittyi etsintöihin.

– Etsintöjä on aika hankala suunnata, koska alue on niin iso.

Poliisin mukaan on mahdollista, että pariskunta löytyy kuolleena maastosta.

– Siitä alkaa olla todella pitkä aika, kun heidät on viimeksi nähty. Sää on onneksi ollut suotuisa, ja toki on mahdollista, että he odottelevat jossain, jos he osaavat etsiä syötävää ja vettä. On myös mahdollista, että he löytyvät kuolleina, Kelloniemi sanoo.

Lapin Poliisi pyytää kadonneista henkilöistä mahdollisia havaintoja puhelinnumeroon 0295416866.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme