Mainos
Mainos

Poliisi Forssan tilanteesta: "Kielteiset turvapaikkapäätökset ovat kiristäneet tunnelmaa"

Turvapaikanhakijat saavat nyt nopeaan tahtiin tietoja turvapaikkahakemusten päätöksistä.

Hämeen poliisilaitoksen rikosylikomisarion Matti Hirvosen mukaan kielteiset turvapaikkapäätökset ovat kiristäneet vastaanottokeskuksen tunnelmaa.

– Siellä on levottomuutta, tyytymättömyyttä ja ärtymystä siitä, että he eivät ole saaneet myönteistä päätöstä, Hirvonen sanoo.

Huomenna Forssassa järjestetään mielenosoitus, jossa tapahtumasta kertovan tiedotteen mukaan vaaditaan turvallisuutta forssalaisille ja turvapaikanhakijoiden poistamista Forssasta.

Tiedotteen mukaan mielenosoittajat etenevät mahdollisimman lähelle turvapaikanhakijoiden asuntolaa.

Rikosylikomisario Hirvosen mukaan poliisi aikoo varautua mielenosoituksen aiheuttamiin jännitteisiin. Tunnelma on jo valmiiksi kireä eilisen, vastaanottokeskuksen lähellä tapahtuneen kymmenien ihmisten yhteenoton jälkeen.

– Poliisi tietysti varautuu huomiseen mielenosoitukseen, hankkii resursseja tarpeeksi ja pyrkii ennaltaehkäisemään, ettei tällaista (yhteenottoa) pääsisi tapahtumaan. Turvaamme myös, että ihmiset saavat rauhassa esittää mielipiteensä ja ajatuksensa, mikä on mielenosoituksen tarkoitus, Hirvonen toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme