Mainos
Mainos

Poliisi hääti asuntovaunuleirin eduskuntatalon edestä

Poliisi on siirtänyt eduskuntatalon eteen pysäköidyn asuntovaunuleirin pois alueelta. Vaunuihin oli majoittautunut kymmenkunta mielenosoittajaa.

Helsingin poliisi perustelee siirtoa sillä, että kalustosta ja leiriytymisestä on ollut haittaa eduskunnan toiminnalle ja talon rakennustyömaalle. Lisäksi portaiden juuressa seissyt kalusto oli myös lumitöiden tiellä. Poliisi kertoo saaneensa leiriläisistä useita valituksia.

Asuntovaunut ilmestyivät eduskuntatalon eteen helmikuun alussa. Mielenosoituksessa vastustettiin pohjavesien yksityistämistä. Aluksi vaunuja oli vain yksi, mutta hiljalleen paikalle ajettiin useita vaunuja lisää. Poliisin mukaan osassa asuntovaunuja on sauna.

Poliisin mukaan leiriläisten häätö sujui ilman suurempaa draamaa. Ainoastaan kaksi leiriytyjää ei halunnut poistua vaunuista, jolloin heidät siirron ajaksi poliisiautoon.

Poliisi antoi yhden asuntovaunun vielä jäädä eduskuntatalon edessä sijaitsevalle viheralueelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme