Mainos
Mainos

Poliisi haluaa irti rekkaliikenteen ohjauksesta

Rajalle menevän raskaan liikenteen ohjaus- ja järjestelytehtävät on siirrettävä pois poliisilta, vaatii Poliisiasiain neuvottelukunta. Näin poliisi pääsisi keskittymään liikenneturvallisuuden valvontaan.

Neuvottelukunta pitää tärkeänä, että raskaan liikenteen ruuhkautumisongelma Itä-Suomessa ratkaistaan nopeasti. Liikenteen ohjaus vie poliisin aikaa liiaksi.

Rekkaliikenteen ruuhkien purkaminen, liikenteen ohjaus ja muut tehtävät voidaan neuvottelukunnan mielestä hyvin hoitaa ilman poliiseja, koska tehtävät vaativat vain harvoin poliisivaltuuksia.

Neuvottelukunta esittää, että liikenne- ja viestintäministeriö perustaa asiantuntijaryhmän selvittämään raskaan liikenteen ohjaus- ja järjestelytehtävien nykytilaa ja uudistamista.

Suomen ja Venäjän rajan ylitti viime vuonna yli miljoona rekkaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot