Mainos
Mainos

Poliisi haluaa jakaa vastuuta humalaisten säilöönotosta

Poliisiylijohtajaksi nimitetty Mikko Paatero peräänkuuluttaa sosiaali- ja terveydenhuollolta vastuuta poliisia kuormittavista päihtyneiden säilöönotoista. Kokonaisvastuu kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollolle, koska päihtyneet ovat sen asiakaskuntaa, Paatero toteaa Keskisuomalaisen haastattelussa. Rikosperusteiset säilytykset ja pidätetyt ovat hänen mukaansa asia erikseen.

Paateron mukaan poliisi voisi kuitenkin jatkossakin huolehtia päihtyneiden säilöönotosta toimeksiantoperiaatteella, jolloin rahoitus tulisi sosiaali- ja terveydenhuollolta.

Poliisi kirjasi viime vuonna koko maassa runsaat 99 000 poliisilakiperusteista kiinniottoa, joista valtaosa tehtiin häiriökäyttäytymisen tai voimakkaan päihtymisen vuoksi. Arvioiden mukaan noin puolet säilöönotetuista eivät ole syyllistyneet rikokseen tai olleet häiriöksi, jolloin oikeampi osoite olisi selviämisasema.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme