Mainos
Mainos

Poliisi haluaa lisää suojelua ihmiskaupan uhreille

Sisäasianministeriön työryhmä haluaa täydentää ulkomaalaislakia niin, että ihmiskaupan uhrille voitaisiin myöntää määräaikainen oleskelulupa Suomessa.

Poliisi haluaa parantaa ihmiskaupan uhrien suojelua. Sisäasianministeriön työryhmä on juuri saanut valmiiksi ehdotuksensa, joka koskee ulkomaalaislain täydentämistä.

Työryhmä haluaa täydentää lakia niin, että ihmiskaupan uhrille voitaisiin myöntää määräaikainen oleskelulupa Suomessa. Oleskelulupa voitaisiin antaa vuodeksi, ja sen pystyisi tarvittaessa uusimaan. Uhrin pitää kuitenkin olla valmis tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa rikoksen selvittämiseksi.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Jaakko Sonck sanoo, että rikollisjärjestöihin on mahdollista päästä käsiksi ihmiskaupan uhrien avulla.

- Nämä ihmiset ovat asemassa, jossa he voivat todistaa, antaa vihjeen tai kertoa organisaatiosta.

Työryhmä on ehdottanut, että uhreille annettaisiin ainakin 30 päivän harkinta-aika. Näin uhri voisi toipua kokemuksistaan ja tehdä päätöksen siitä, haluaako hän varmasti kertoa tiedoistaan poliisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme