Mainos
Mainos

Poliisi haluaa lisävaltuuksia terrorismin torjuntaan

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää perustelee vaatimuksia lisäoikeuksista sillä, että kansainvälisillä rikollisjärjestöillä on käytössään yhä kehittyneempää teknologiaa.

Poliisi haluaa lisävaltuuksia peitetoimintaan, valeostoihin ja tekniseen tiedonhankintaan, kuten telekuunteluun. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää perustelee tarvetta Suomeen viime vuosina pysyvästi asettautuneen järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden ja terrorismin uhan torjunnalla.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Naulapään mielestä eduskunnalle vuoden lopulla jätettävä poliisilain muutosesitys on vähimmäispaketti. Naulapää perustelee vaatimuksia lisävaltuuksista sillä, että "vastapuolella" on käytössään entistä kehittyneempää teknologiaa.

Kalevan mukaan Suomessa toimii ainakin 30 rikollisjärjestöä, joilla on yhteyksiä ulkomaille. Liigat hallitsevat muun muassa prostituutiota, huumekauppaa ja ihmissalakuljetusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot