Mainos
Mainos

Poliisi haluaa lisävaltuuksia terrorismin torjuntaan

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää perustelee vaatimuksia lisäoikeuksista sillä, että kansainvälisillä rikollisjärjestöillä on käytössään yhä kehittyneempää teknologiaa.

Poliisi haluaa lisävaltuuksia peitetoimintaan, valeostoihin ja tekniseen tiedonhankintaan, kuten telekuunteluun. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää perustelee tarvetta Suomeen viime vuosina pysyvästi asettautuneen järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden ja terrorismin uhan torjunnalla.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Naulapään mielestä eduskunnalle vuoden lopulla jätettävä poliisilain muutosesitys on vähimmäispaketti. Naulapää perustelee vaatimuksia lisävaltuuksista sillä, että "vastapuolella" on käytössään entistä kehittyneempää teknologiaa.

Kalevan mukaan Suomessa toimii ainakin 30 rikollisjärjestöä, joilla on yhteyksiä ulkomaille. Liigat hallitsevat muun muassa prostituutiota, huumekauppaa ja ihmissalakuljetusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme