Mainos
Mainos

Poliisi: Hoitajien virheet kuriin esimiesvalvonnalla

Poliisi kaipaisi lisää esimiesvalvontaa terveydenhuoltoon, jotta lääkehoidon virheiltä ja rikoksilta vältyttäisiin. Eilen uutisoitiin, että 58-vuotiasta helsinkiläistä perushoitajaa epäillään neljästä murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä. Uhreja saattaa kuitenkin olla jopa yli kaksikymmentä.

- Tällaiset tapaukset ovat vaikeita, koska ne ovat vanhoja, ja monta todistusaineistoa on hävinnyt. Myös se, että epäilty kiistää, asettaa meille haasteita. Jatkossa kiinnittäisinkin huomiota rikosten ennaltaehkäisyyn, kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut rikosylikomisario Kari Tolvanen.

Tutkimuksissa on tähän mennessä jouduttu avaamaan yksi hauta tutkimuksia varten.

- Toivon, että enempää ei jouduttaisi, koska se on omaisille aina hyvin järkyttävä asia. Viimeisenä keinona käytämme sitä, sanoo Tolvanen.

Tieto työntekijän epäillyistä väärinkäytöksistä ei tällä hetkellä kulje varmasti, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa. Tolvanen ehdottaakin terveydenhuoltoon samanlaista esimiesvalvontaa kuin poliiseilla.

Epäillyn sarjamurhan tutkinta jatkuu luultavasti syksyyn saakka.

Katso rikosylikomisario Kari Tolvasen haastattelu (Huomenta Suomi 20.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme