Mainos
Mainos

Poliisi huolestui miesten erokriiseistä – avuksi erokoulu

Väestöliitto on räätälöinyt miehille oman Erokoulun. Nettikurssilla selvitetään muun muassa sitä, miten eron herättämien tunteiden ja ahdistuksen kanssa selviää.

Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo, että pyyntö miesten erokoulusta tuli alun perin poliisilta. 

– Poliisi joutuu menemään tilanteisiin, missä miehen tunteenhallinta on pettänyt tai mies on kohdannut kriisin. Toive miesten erokouluun tuli vähän yli vuosi sitten ja tartuimme tähän heti. Erokoulussa mies oppii modernin elämän erotaitoja, Vaaranen sanoo.

Miehillä eron käsittely vaikeampaa

Vaarasen mukaan miehet käsittelevät eroa eri tavalla kuin naiset. Naisella voivat olla myös paremmat verkostot käsitellä parisuhteen päättymistä.

– Naisella ovat yleensä vahvemmat selviytymisen keinot parisuhteen päätyttyä. Naiset usein valmistelevat eroa pidempään kuin miehet ja he pystyvät jakamaan asioita helpommin ystäväpiirissä.

Väestöliiton Erokoulussa mies voi käsitellä nimettömänä parisuhteen päättymistä. Anonyymiteetti erokurssilla voikin Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaarasen mukaan helpottaa eron käsittelyä.

– Erokouluun voi osallistua omalta kotisohvalta. Asiantuntija juttelee suoraan kurssilaiselle, eikä tilanteessa ole mukana ulkopuolisia. Erokoulun myötä voi oppia käsittelemään elämänkriisejä ja selviytyä niistä, Vaaranen kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme