Mainos
Mainos

Poliisi huolissaan - Netin kautta yritetään järjestää luvattomia tilaisuuksia

Poliisi on huolissaan Internetin keskustelupalstoilla viime aikoina levinneistä useista kutsuista tilaisuuksiin, joissa ei ole vastuullisia järjestäjiä.

Pohjois-Karjalan poliisilaitos kertoo, että yleisötilaisuuksiin rinnastettavia tapahtumia on pyritty järjestämään Joensuussa syksyn aikana ainakin Linnunlahden uimarannalle ja Ilosaaren lähialueille.

Syy poliisin huoleen on se, että tämän kaltaisissa luvattomissa tilaisuuksissa järjestyksenvalvonnan puuttuessa kukaan ei huolehdi osallistujien turvallisuudesta. Kaupunkikuvaan vaikuttaa myös se, että luvattomien tilaisuuksien jälkiä ei siivoa kukaan.

Poliisi muistuttaa, että yleisötilaisuuden järjestämisestä on tehtävä kirjallinen ilmoitus järjestämispaikan poliisille. Poikkeuksen muodostavat yleisötilaisuudet, jotka osanottajien vähäisen määrän, tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan vuoksi, eivät edellytetä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä.

Esimerkkinä luvattomasta tilaisuudesta käy Turun Botellon -tapahtuma, joka keräsi noin 3000 kävijää. Tapahtuman liepeillä tehtiin useita rikoksia järjestyksenvalvonnan puuttuessa. Botellon koollekutsujien asiaa käsitellään paraikaa oikeudessa, Turun kaupungin vaatiessa siivouskuluina 10 000 euroa.

Poliisin näkemyksen mukaan tilaisuuden koollekutsujalla on vastuu tilaisuuden turvallisuudesta ja järjestelyistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot