Mainos
Mainos

Poliisi jahtaa ruorijuoppoja vesijeteillä

Ruorijuoppoja Suomen suvessa. Kuva: Lehtikuva

Poliisi valvoo tänä juhannuksena vesiliikennettä ensimmäistä kertaa omin vesijetein. Tähän saakka vesijettejä on poliisilla ollut vuokrakäytössä.

Omien hankintaan päädyttiin, koska vesijetit ovat osoittautuneet tehokkaiksi vesiliikenteen valvonnassa.

Poliisi pitää vesijettiä verrattomana apuna ennen muuta ruorijuoppojen metsästyksessä. Heitä liikkuu vesialueilla juuri juhannuksena tavallista enemmän.

- Harmittavan usein tulos on lähellä yhtä promillea, mikä on edelleen suurin sallittu määrä vesillä, ja vielä harmittavamman usein se jopa ylittää sen, kertoo vanhempi konstaapeli Vesa Tompuri.

Lääkäreiden mukaan ruorijuopumuksen yhden promillen raja on korkea, sillä tuossa vaiheessa loppuu yleensä juomisen kontrolli.

- Se riippuu henkilöstä, mutta jos puhaltaa 0,8-0,9:ään promillea, niin kyllä se on niin selvä humalatila, että raja saisi tippua vaikka 0,5:een, mikä se on maanteilläkin, sanoo liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala.

Ratista ja ruorista käy käry yleensä juhannusaattona ja juhannuspäivänä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme