Mainos
Mainos

Poliisi jalkautuu vappukansan pariin - mellakoita ei odoteta

Helsingin poliisi varautuu vapunviettoon rivejään vahventamalla. Viime vuoden tapaan poliisi on varautunut vappuaaton juhlintaan tehostamalla katuvalvontaa.

- Isoja partioita virkapuvuissa, jotka liikkuvat kävellen ja pyrkivät ennaltaestämään häiriöitä, kertoo komisario Jari Mäkiniemi Helsingin poliisista.

Poliisi on saanut tänäkin vuonna ilmoituksen vappuaattona järjestettävästä EuroMayDay-tapahtumasta. Kaksi vuotta sitten pätkätoitä vastustava mielenosoitus johti levottomuuksiin ja mellakoihin VR:n makasiineilla.

Tänä vuonna tapahtuma kulkee nimellä Vapaa Helsinki -karnevaali. Poliisi uskoo sen sujuvan rauhallisesti.

- Se on tapahtuma muiden joukossa, johon poliisi on kiinnittänyt huomiota hieman enemmän kuin muihin tapahtumiin. Kun uhkakuvia ei ole, ei meidänkään tarvitse olla varpaillaan, komisario Mäkiniemi sanoo.

Vappuaattona Helsingin keskustassa järjestetään aikaisempien vuosien tapaan useita yleisötilaisuuksia. Päätapahtumaa Havis Amanda -patsaan lakitusta tullee poliisin arvion mukaan seuraamaan noin 30 000-40 000 henkilöä.

Nuorten viinanjuonti syynissä

Poliisi puuttuu erityisesti riitaisiin humalaisiin ja alaikäisten viinanjuontiin. Poliisin keinoina on hävittää tai ottaa alkoholi haltuun ja ilmoittaa vanhemmille humalatilasta.

-Nuorisoasiainkeskus on varannut nuorille oman selviämispaikan Hesperianpuistoon, putkaan heitä ei laiteta, kertoo komisario Mäkiniemi Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukana kulkee vappuaattona myös nuorten ehkäisevää päihdetyötä tekevä Klaari Helsinki. Projektityöntekijä Laura Torvinen kertoo, että erityisen huolestuttavaa on se, että nuoret juovat kerralla aiempaa suurempia alkoholimääriä.

- Vastuu nuorten juomisesta on kotona vanhemmilla. Vanhempien tulisi asettaa tarkat rajat kotiintuloaikojen ja muiden suhteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme