Mainos
Mainos

Poliisi jatkaa Pyhtään bussiturman selvittämistä

Turman syyksi epäillään kuljettajan sairauskohtausta tai nukahtamista rattiin.

Poliisi jatkaa Pyhtäällä eilen sattuneen venäläisbussin ojaan suistumisen syyn selvittämistä. Sitä varten kuultiin kaikkia linja-auton matkustajia heti onnettomuuspäivänä.

Kaksikerroksinen venäläisbussi ajautui ojaan valtatie 7:llä Pirtnuoran risteyksen kohdalla eilen iltapäivällä. Turmassa kuoli linja-auton kuljettaja. Matkustajia autossa oli kaikkiaan 30, joista yhteensä 11 loukkaantui.

Sairaalahoitoon jäi yksi muita vakavammin loukkaantunut, jolla oli alaraajamurtuma. Hän istui ainoana kuljettajan vieressä bussin alaosassa.

Vahvimmin turman syyksi epäillään rikosylikonstaapeli Ari Rapon mukaan kuljettajan sairauskohtausta tai nukahtamista rattiin. Tähän asiaan saataneen valaistusta alkavalla viikolla tehtävässä kuljettajan oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa.

Matkustajat kuljetettiin Pietariin

Pyhtään turmaa selvittää myös liikenneonnettomuuden tutkijalautakunta, joka on jo käynyt tapahtumapaikalla.

- Se selvittää, onko autossa ollut mahdollisesti teknistä vikaa. Mutta ainakin nyt näyttäisi siltä, että turman syynä voisi olla joko kuljettajan nukahtaminen tai sairauskohtaus. Ja sairauskohtauksen osaltahan sen selvittää ruumiinavaus, Rapo toteaa.

Turmapaikalla valtatie 7 kaartaa hieman vasemmalle, mutta ei mitenkään jyrkästi. Myöskään ylinopeudesta ei Rapon mukaan ole kyse.

Liikenneturmasta on Rapon mukaan informoitu Venäjän suurlähetystöä, jotta se alkaisi järjestellä romuttuneen bussin siirtoa pois onnettomuuspaikalta.

Linja-auton matkustajat kuljetettiin jo eilen suomalaiselle linja-autolla Vaalimaan raja-asemalle, mistä he jatkoivat venäläisellä bussilla Pietariin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme