Mainos
Mainos

Poliisi: Jättäkää rähinäviinat kotiin

Poliisi toivoo vapunvieton sujuvan rauhallisesti, vaikka aurinkoinen ja lämmin sää houkuttelevatkin varmasti tavallista enemmän ihmisiä vappuhulinoihin.

Ylikomisario Pekka Höök Helsingin keskusta poliisipiiristä toivoo, että juhlakansa saapuisi kaupungille iloisella vappumielellä.

- Toivottavasti ainakin ne rähinäviinat pysyisivät kiinni, jos sitä kuningas alkoholia nautitaan. Toivon, että vapun juhlijoilla olisi iloinen mieli ja että ja rähinät jäisivät tällä kertaa vähemmälle.

Aiempien vuosien tapaan poliisi on tänäkin vuonna lisännyt partioiden määrää kaduilla. Mahdollisimman suurella näkyvyydellä pyritään ennalta ehkäisemään ennen kaikkea juhlijoiden henkeä ja terveyttä uhkaavia rähinöitä. Myös muuhun häiriökäyttäytymiseen puututaan mahdollisuuksien mukaan.

- Tietystikään poliisi ei pysty puuttuman kaikkeen, koska esimerkiksi Helsingin keskustassa on koolla kymmeniä tuhansia ihmisiä. Mitään nollatoleranssia emme ole tälle vapulle julistaneet, vaan toimimme tilanteen mukaan rauhallisen vapun turvaamiseksi, Höök linjaa.

Tähän mennessä vappuaatto ei ole vielä aiheuttanut ongelmia ainakaan pääkaupungin keskustassa. Poliisin mukaan vappuaatto ei näy vielä katukuvassa juuri mitenkään, mutta keskustaan kerääntyvän joukon odotetaan alkavan pian kasvaa erityisesti kauppatorin tuntumassa.

Kauppatorin ympäristö suljetaan liikenteeltä kello 17 eli tuntia ennen perinteistä Havis Amanda -patsaan lakitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme