Mainos
Mainos

Poliisi: Kadonneesta Karoliinasta ei jälkeäkään

Poliisille satelee vihjeitä pian kaksi viikkoa sitten kadonneesta Karoliina Kestistä, mutta toistaiseksi mitään uutta tietoa 15-vuotiaan olinpaikasta ei ole saatu.

Poliisi lopetti pian maastoetsinnät eilen Likolammenkadun maastossa. Päätöksiä uusista etsinnöistä ei ole vielä tehty.

– Tänään ja lähipäivinä kuulemme ihmisiä, joilta on tullut vinkkejä ja vihjeitä asiaan. Havaintojakin on tullut, mutta toistaiseksi mikään niistä ei ole vienyt Karoliinan jäljille, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Hannu Kallioniemi.

Poliisi puhuttaa nyt useita kymmeniä ihmisiä.

– Aluksi kuultiin Karoliinan lähipiiriin kuuluvia ihmisiä, mutta nyt olemme kuulleet myös hänelle etäämpiä henkilöitä.

Myös Karoliinan kanssa heinäkuun viimeistä iltaa viettäneet nuoret on puhutettu uudelleen. Kallioniemen mukaan tapahtumien kulku on niiltä osin selvä, eivätkä kertomukset ole muuttuneet.

Karoliina vietti heinäkuusta iltaa nuorisoporukassa.

Ystävät sanoivat aluksi saattaneensa Karoliinan kanssa kotimatkalle puoli kolmen aikaan. Myöhemmin kävi ilmi, että Karoliina oli lähtenyt yksin matkaan ja ollut humalassa.

Tytön skootteri löytyi aamuyöstä hylättynä Länsi-Tampereelta. Skootterin tavaraluukusta löytyi tytön tavaroita ja kypärä. Ainoastaan puhelin oli kadonnut tytön mukana.

- Keskusrikospoliisi ja operaattorit ovat auttaneet teletunnistetietojen analysoinnissa, jotka ovat osittain vielä kesken, Kalliomäki sanoo.

”Aika tekee tehtävänsä”

Poliisin mukaan rikoksen mahdollisuutta ei voida pois sulkea, mutta poliisilla ei ole tällä hetkellä perusteltua syytä epäillä rikosta.

- Olennaisinta on se, että Karoliina löytyy, Kallioniemi sanoo.

Poliisi etenee nyt päivä kerrallaan, vaikka selvää on, että aika tekee tehtävänsä ja sitä myöten toivo hiipuu. Viikonlopusta huolimatta Karoliinaa koskevia vihjetietoja käydään läpi ja niitä seulotaan.

Tilanne voi muuttua nopeastikin ja Kallioniemen mukaan poliisi toimii tarpeen mukaan.

Viikon kestäviin maastoetsintöihin saatiin apua toisilta poliisilaitoksilta. Myös yksittäiset ihmiset ovat pyytäneet päästä auttamaan etsinnöissä, joka kuitenkin voi haitata poliisikoirien työtä.

- Olemme kertoneet, että poliisi johtaa etsintöjä ja sen, ettemme haluaisi alueelle häiritsemään koirien käyttäytymistä. Koirat häiriintyvät liioista keskusteluista.

Poliisin viimepäivinä käyttämät koirat on koulutettu löytämään ihmisen ruumiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme