Mainos
Mainos

Poliisi: Karoliina Kesti hukkui

Poliisin mukaan eilen illalla Tampereen Likolammesta löytyneen vainajan henkilöllisyys on varmistunut. Vainaja on Tampereella kadonnut 15 -vuotias Karoliina Kesti.

– Pirkanmaan hätäkeskukseen ilmoitettiin 7.9 klo 19.36 aikaan, että Likolammessa veden pinnalla on todennäköisesti kuollut henkilö. Paikalle meni poliisi ja pelastuslaitoksen yksikkö, joiden toimesta varmistui, että lammessa oli kuollut henkilö. Pelastuslaitoksen yksikkö toi menehtyneen henkilön rantaan, poliisi kertoo.

Poliisi pyysi jo vainajan löytöpaikalle oikeuslääkärin, jonka toimesta suoritetussa vainajan ulkoisessa ruumiintarkastuksessa ei ilmennyt ulkoisia väkivallan merkkejä.

– Tänään vainajalle tehdyssä oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa oikeuslääkärin mukaan vainajan kuolemansyy on yksiselitteisesti hukkuminen.

– Vainajasta ei löytynyt minkäänlaisia merkkejä ulkoisesta väkivallasta.

Ei epäillä rikosta

Tutkinnassa tulleiden seikkojen ja tutkintatoimenpiteiden perusteella ei ole tullut esille seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä jonkun ulkopuolisen aiheuttaneen Karoliinan joutumisen Likolampeen.

Poliisi pitää näiden uusien tietojen valossa rikoksen mahdollisuutta erittäin epätodennäköisenä. Poliisin ensisijainen tehtävä on nyt poissulkea rikoksen mahdollisuus ja poliisi tekee vielä tiettyjä tutkintatoimenpiteitä sen vaihtoehdon poissulkemiseksi.

Likolampi, mistä Karoliina nyt löytyi, oli ollut etsinnän kohteena jo aikaisemmin.

Lampea on etsitty aikaisemmin poliisin ruumiskoiran avulla, merivartioston vedenalaiseen etsintään soveltuvien laitteiden sekä sukeltajien toimesta.

Etsinnät eivät silloin tuottaneet tulosta.

"Vesistöetsintä vaikea"

Poliisi kertoo, että vesistöetsintä on aina vaikea ja haasteellinen.

– Likolampi on lisäksi näkyväisyydeltään huono ja sen pohja on pehmeä ja liejuinen, jonka perusteella vainaja on voinut vajota pohjamutiin niin, ettei vedenalaiset välineet tai sukeltajat ole häntä löytäneet.

Likolampi on lähdepohjainen lampi, jonka veden lämpötila on poikkeuksellisen alhainen. Lammen pohjan veden lämpötila voi olla jopa muutaman asteen luokkaa, jonka perusteella ruumiin pinnalle nouseminen kestää normaalia pidempään. Lisäksi alhainen veden lämpötila vaikeuttaa myös ruumiskoiran työskentelyä.

Poliisi haluaa jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia ihmisiä, jotka antoivat tutkinnan aikana poliisille vihjeitä.

Lisäksi poliisi haluaa kiittää ison panoksen etsintöihin antanutta vapaaehtoista pelastuspalvelua.

(MTV3)

Katso Siina Repon juttu Tampereelta (Seitsemän uutiset 8.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme