Mainos
Mainos

Poliisi käynnisti rikostutkinnan Kotkan lintukuolemista

Sapokanlahdelta kuolleena löydetyt sorsat oli myrkytetty parationi-hyönteismyrkyllä.

Kotkan poliisi on käynnistänyt rikostutkinnan epäiltyjen Sapokanlahden lintujen myrkytyskuolemien selvittämiseksi.

Eläinlääkintä- ja Elintarviketutkimuslaitos Eela ilmoitti maanantaina, että Kotkasta kuolleena tavatuista sorsista ja yhdestä variksesta paljastui hyönteismyrkkynä käytetyn parationin jäämiä. Parinkymmenen sinisorsan ja variksen kuolema paljastui helmikuun lopulla.

Eelan selvityksen mukaan linnut eivät kuolleet lintuinfluenssaan, mitä aluksi pelättiin. Tämän jälkeen Eela tutki lintujen kuolinsyytä ruumiinavausten avulla. Tutkimuksissa paljastui, että lintujen maksassa oli jäämiä parationista. Yhdestä sinisorsasta löydettiin maapähkinöitä, joissa todettiin samaa myrkkyä.

Parationi on erittäin myrkyllistä linnuille ja hengenvaarallista myös ihmisille. Myrkkyä sisältävää valmistetta ei ole ollut markkinoilla yli kymmeneen vuoteen.

Kotkan poliisi pyytää lintukuolemista jotain tietäviä ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon (05) 219 12 311 tai sähköpostitse osoitteeseen palaute@kotka.poliisi.fi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme