Mainos
Mainos

Poliisi käynnisti teknisen tutkinnan Friisilän räjähdyspaikalla

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut onnettomuustutkintalautakunnan tutkimaan onnettomuuden syytä ja sitä onko sen takia syytä muuttaa turvallisuusmäräyksiä.

Poliisi on käynnistänyt teknisen tutkinnan Espoon Friisilän eilisestä työmaaräjähdyksestä. Alueen asukkaat voivat palata koteihinsa. Poliisin eilen eristämää aluetta on pienennetty noin kymmenen metrin kokoiseksi.

Eilisen räjähdyksen jälkeen alueelta löydettiin vielä valmis panostettu räjäytyskenttä, joka räjäytettiin iltapäivällä.

Alueelta saattaa vielä löytyä nalleja. Jos sellaisen löytää, täytyy soittaa hätänumeroon, opastaa poliisi.

Sosiaali ja terveysministeriö on asettanut onnettomuustutkintalautakunnan tutkimaan onnettomuuden syytä ja sitä onko sen takia syytä muuttaa turvallisuusmäräyksiä.

Työsuojelupiiri tutkii mahdollisia rikkomuksia

Poliisin tutkintaan kuuluu räjähdyspaikalla olleiden ja asianosaisten kuuleminen sekä muun muassa työmaaräjähdyksen syyn selvittäminen. Työsuojelupiiri kävi paikalla jo eilen ja tutkii tahollaan, onko työsuojelumääräyksiä rikottu.

Espoon Friisilässä tapahtui eilen aamulla raju räjähdys, kun omakotitaloalueen keskellä sijaitsevalla tyhjällä tontilla tehtiin paritalon pohjan louhintatöitä. Kuorma-auton lavalle lastattu kivenjärkäle vieri auton vieressä olleen räjähdelaatikon päälle. Laatikossa olleet 30 kiloa dynamiittia räjähtivät sytyttäen kuorma-auton tuleen.

Auton hytissä ollut autonkuljettaja loukkaantui vakavasti. Neljä muuta työntekijää loukkaantui lievästi. Työmaan ulkopuolisia ihmisiä loukkaantui viisi. Loukkaantuneiden joukossa oli kolme lasta ja heidän äitinsä. Muut kuin kuljettaja kotiutettiin jo eilen sairaalahoidosta. Vakavammin loukkaantuneen autokuljettajan tilaa lääkäri kuvasi vakaaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme