Mainos
Mainos

Poliisi kiistää internet-sivujensa tietoturvaongelman

Poliisin mukaan sen internet-sivuilla ei ole tietoturvaongelmaa. Sivustoon ei ole murtauduttu, eivätkä ulkopuoliset ole päässeet tekemään muutoksia sivujen sisältöön tai muuhun toiminnallisuuteen.

STT:n lauantaina lähettämän uutisen mukaan joku olisi kyennyt tekemään poliisin www-sivuilta linkin lapsipornoa näyttävälle sivulle. Kysymyksessä ei ollut sivuille murtautuminen, vaan ongelma liittyi hakutoimintoon. Erilaisia hakuehtoja yhdistelemällä saatiin aikaan tulos, jossa toisen sivuston sisältö on saatu näyttämään poliisin sivustolta tai sisällöltä.

Lauantai-iltapäivän aikana poliisin www-sivuston ylläpidossa on tehty tarpeelliset muutokset, jotta haavoittuvuusongelma ei toistuisi.

Asian käsittelyä jatketaan mm. selvittämällä, onko joku ulkopuolinen yrittänyt tahallisesti antaa poliisin sivujen käyttäjille väärää tai harhauttavaa tietoa tai muutoin häiritä tietojärjestelmien käyttöä.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme