Mainos
Mainos

Poliisi: Kuolemaan johtanut laskuvarjoturma tallentui kypäräkameraan

Utin lentokentällä eilen illalla tapahtuneessa onnettomuudessa kuollut 36-vuotias mies oli kokenut hyppääjä.

Suomen Ilmailuliiton Laskuvarjotoimikunnan mukaan miehellä oli takanaan yli 1500 hyppyä.

Onnettomuudessa kahden hyppääjän varjot törmäsivät toisiinsa.

Poliisi tutkii tapausta kuolemansyyn selvittämisenä.

– Olemme puhuttaneet useampia ihmisiä tapahtumapaikalla ja selvittäneet onnettomuuden olosuhteita. Tutkinta jatkuu aktiivisemmin ensi viikolla, rikoskomisario Timo Kuokkanen Kaakkois-Suomen poliisista sanoi lauantaina.

Hän kertoi, että tapahtumasta on myös kypäräkameran tallenne, josta saa verraten selkeän kuvan onnettomuushypyn loppuvaiheesta.

– Tämä on ollut huono ja surullinen sattuma. Ehkä jopa niin, että on ollut kirkasta keliä ja jompikumpi laskeutujista on saattanut olla häikäistyneenä siinä hetkessä, kun ovat ajautuneet lähelle toisiaan.

Yhteentörmäys tapahtui poliisin arvion mukaan noin parinkymmenen metrin korkeudessa, jolloin hyppääjä putosi hallitsemattomasti maahan. Hän kuoli ambulanssissa matkalla sairaalaan.

Törmäyksen toinen osapuoli selvisi Kajalan mukaan ilman fyysisiä vammoja, samoin muut samassa ryhmässä hypänneet 14 ihmistä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme