Mainos
Mainos

Poliisi kuulustellut kymmeniä VR:n makasiinipaloista

Helsingin poliisi on tehnyt päivän aikana tiiviisti kuulusteluja VR:n perjantaisen makasiinipalon takia.

Rikosylikomisario Kari Tolvanen sanoo, että kuulusteluihin ja puhutteluihin on saatu tavoitettua yhteensä kymmeniä ihmisiä. Tolvanen ei halua kuitenkaan kertoa, uskooko poliisi jo napanneensa VR:n makasiinien sytyttämisestä epäillyn tai epäillyt henkilöt.

Poliisi on tavoitellut kuitenkin lisää sellaisia ihmisiä, joiden uskotaan olleen makasiinirakennusten lähellä tulipalon syttyessä. Tolvasen mukaan poliisi saa koko ajan lisätietoja makasiineilla riehuneesta palosta. Paikan päällä tehtävien teknisten tutkimusten on tarkoitus valmistua tämän viikon aikana.

-Tutkinta etenee pikkuhiljaa. Mitään ratkaisevaa ei ole vielä tapahtunut, Tolvanen toteaa. Hän ei halua paljastaa, onko poliisi mahdollisesti tehnyt pidätyksiä tulipalon vuoksi.

VR pidättäytyy vartiointitehtävistä

VR ei aio aloittaa vartiointia rakennuksillaan viime aikojen tulipalojen vuoksi. Viestintäjohtaja Martti Mäkinen sanoo, että mahdollisesta vartioinnista päättäminen ja sen järjestäminen kuuluu viranomaisille.

Poliisi tutkii viime päivien tuhotöitä VR:n rakennuksilla. Hylätty Pukinmäen vanha rautatieasema yritettiin polttaa myöhään eilen illalla Helsingissä. Aiemmin eilen Imatralla tuli tuhosi VR:n tyhjillään olleen rakennuksen.

Hyvinkäällä puolestaan paloi viikonloppuna, ja Helsingissä VR:n aiemmin omistamat makasiinit tuhoutuivat liekeissä osittain.

Viestintäjohtaja Mäkinen ei usko suunnitelmallisuuteen tai iskuun yhtiötä vastaan. Hän arvioi, että kyseessä ovat yksittäiset tulipalot, jotka sattuvat olemaan rautatiemaisemassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme