Mainos
Mainos

Poliisi kuunteli ahkerasti puhelimia

Tuomioistuimet myönsivät viime vuonna poliisille 12 kertaa luvan telekuunteluun. Yleisin myöntämisperuste oli törkeän huumausainerikoksen tutkiminen, mutta tele- eli puhelinkuuntelua käytettiin myös kahden henkirikoksen esitutkinnassa.

Televalvontaan lupia myönnettiin 468 kertaa. Televalvonnalla voidaan saada tietoa siitä, minne jostakin puhelimesta on soitettu, mutta ei tietoa viestin sisällöstä.

Luvut käyvät ilmi sisäasiainministeriön poliisiosaston eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemästä kertomuksesta, joka on pakkokeinolain mukaan laadittava joka vuosi. Kertomus on annettava myös poliisilain perusteella tapahtuneen teknisen kuuntelun käytöstä, mutta viime vuonna teknistä kuuntelua ei käytetty kertaakaan.

Telekuuntelukertojen määrä lisääntyi vuodesta 1996, jolloin lupa myönnettiin kolme kertaa. Televalvontalupia myönnettiin edellisvuonna 439 kertaa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme