Mainos
Mainos

Poliisi lisää partioita taskuvarkaiden kiinnisaamiseksi

kuva:futureimagebank.com

Helsingin poliisi keskitttää voimiaan keskusta-alueelle taskuvarkaiden kitkemiseksi. Poliisi aikoo saada kuriin Helsingissä rehottavan taskuvarasongelman ja lisää nyt selvästi eritoten siviilipartioita Kauppatorin ja Rautatieaseman välimaastoon.

Kesän aikana tarkuvarkaat ovat muun muassa soluttautuneet turistiryhmiin ja iskeneet ruuhkassa liikennevaloissa. Yksittäisten näpistelijöiden lisäksi varkaita on nyt liikkeellä ryhmäkaupalla.

Kahden viikon aikana poliisi on ottanut kiinni 20 lompakkovarasta, jotka ovat osoittautuneet romanialaisiksi.

- Onko tässä merkkejä järjestäytyneestä rikollisporukasta? Nyt kun asiaan keskitetään voimia, pyritään selvittämään, onko tällaisia piirteitä havaittavissa, sanoo rikoskomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan varkaita ei voida suoraan yhdistää romaniasta tulleisiin kerjäläisiin. Romaneja ja viranomaisia yhdistävän neuvottelukunnan puheenjohtaja tuomitsee lain rikkomisen, vaikkei se syntyisikään tekijän omasta tahdosta.

- Olen ollut huolissani sekä tästä kerjäläisilmiöstä että myös tästä mahdollisesta rikosuutisesta sen vuoksi, että olen koko ajan epäillyt, että tässä kerjäläistoiminnassa on ihmiskaupan piirteitä. Että matka on järjestetty ja joku siellä on välikätenä, epäilee romaniasioiden neuvottelukunnan puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Taskuvarasilmiö rehottaa poikkeuksellisen pahana myös muissa suurissa kaupungeissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme