Mainos
Mainos

Poliisi lisää partioita viikonloppuna

Poliisi valmistautuu koulujen päättäjäisviikonlopun juhlintaan lisäämällä partioiden määrää. Viranomaiset aikovat puuttua häiritsevään käytökseen ja alaikäisten alkoholinkäyttöön.

Alaikäisiltä, jotka ovat yli 15-vuotiaita, otetaan alkoholijuomat pois ja kirjoitetaan sakko. Alle 15-vuotiaat toimitetaan heidän vanhempiensa huostaan. Jos alaikäinen päätyy putkaan, hänestä ilmoitetaan sosiaaliviranomaisille.

Esimerkiksi Helsingissä valvonta on tavallista tarkempaa perinteisissä häiriökohteissa Esplanadilla, Kaivopuistossa, Asema-aukiolla ja myöhemmin illalla Hietaniemen uimarannalla, jonne uudet ylioppilaat tapaavat kokoontua juhlimaan.

Komisario Tom Emmes Helsingin poliisista arvioi, että koulujen päättäjäisviikonloppu on selvästi tavallista viikonloppua vilkkaampi, mutta ei kuitenkaan verrattavissa vappuun tai uuteen vuoteen.

-Viikonlopun vilkkaus on aika paljon kelistä kiinni.

Lääkintäesimies Esa Heinäsen mukaan Helsingin pelastuslaitoksella on lauantai-illasta sunnuntaiaamuun käytössään vain yksi ylimääräinen yksikkö. Pienellä viiveellä on mahdollista saada käyttöön yhdestä kolmeen lisäyksikköä.

- Miehistön määrään tilanne ei juuri vaikuta, koska kaupunki on rajoittanut ylityöhön ottoa.

Joensuun poliisin kokemusten mukaan koulujen päättymisen aikainen viikonloppu on yksi kesän vilkkaimmista. Tällöin myös alaikäisillä nuorilla on tavallista suurempi vaara joutua rikoksen kohteeksi tai syyllistyä itse rikoksiin alkoholin käytön yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme