Mainos
Mainos

Poliisi lisäsi telekuuntelua viime vuonna

Poliisi käytti telekuuntelua viime vuonna enemmän kuin aiempina vuosina. Kuuntelun kohteena oli 1557 liittymää, kun toissa vuonna kuunneltavia liittymiä oli 621. Telekuuntelun keskimääräinen kesto oli 44 vuorokautta, kun se toissa vuonna oli 31 vuorokautta.

Televalvonnan kohteena oli yhteensä 2747 teleliittymää. Televalvonta voi olla joko puhelimen kuuntelua tai pelkästään sen seuraamista, minkä liittymien välillä puheluja soitetaan ja viestejä kulkee. Keskimääräinen televalvonnan kesto oli viime vuonna 205 vuorokautta.

Poliisin mukaan telekuuntelun kasvu ei johdu rikollisuuden kasvusta. Sen sijaan rikoksista epäillyt vaihtavat liittymiä usein, minkä vuoksi poliisi joutuu hakemaan useammin uusia kuuntelu- ja valvontalupia.

Telekuuntelua käytetään pääasiassa törkeiden huumerikosten selvittämisessä. Luvan kuunteluun myöntää tuomioistuin. Sisäasiainministeriö on toimittanut kertomuksen telekuuntelun ja -valvonnan sekä teknisen kuuntelun käytöstä eduskunnan oikeusasiamiehelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot