Mainos
Mainos

Poliisi muistuttaa klovneista innostuneita: Pelottelukin voi olla rikos

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa Facebook-sivuillaan, että Halloweenin aikaan kuuluva pelottelu voi joissain tapauksissa täyttää rikoksen tunnusmerkit.

Yhdysvalloista Eurooppaan ja Suomeenkin rantautunut tappakaklovni-ilmiö on saanut poliisinkin puuttumaan asiaan. Ilmiössä on kyse siitä, että pelleiksi naamioituneet henkilöt pelottelevat kadulla tuntemattomia ihmisiä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että kaikki eivät säikyttelystä pidä, ja joissain tapauksissa kyseessä voi olla jopa rikoksen tunnusmerkit täyttävä teko.

– Järjestyslaissa kielletään yleisen järjestyksen häiritseminen muun muassa pelkoa herättävällä ja uhkaavalla käyttäytymisellä. Pelottelun asteesta riippuen kyseeseen voi tulla myös laiton uhkaus, Lounais-Suomen poliisilaitos kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Uhkaavaksi tai vaaralliseksi koetusta pelottelusta on hyvä ilmoittaa poliisille mahdollisimman pian. Poliisi muistuttaa säästämään pelotteluhuvittelun vain tutuille.

– Keppostelu on kivaa, mutta hoidetaan se tuttujen kesken ja jätetään tuntemattomat rauhaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme