Mainos
Mainos

Lappeenrannan suojatiekolari autoilijan syy – poliisi muistuttaa suojatiesäännöistä

Lappeenrannassa maanantaina sattunut polkupyöräilijän ja henkilöauton yhteentörmäys on osoittautumassa henkilöauton syyksi.

Henkilöauto ei ollut pysähtynyt suojatien edessä, vaikka viereisellä kaistalla ollut toinen henkilöauto oli näin tehnyt. Suojatietä pitkin ajamalla ajanut polkupyöräilijä oli törmännyt pysähtymättömän auton kylkeen ja loukkaantunut.

Poliisi kertoo nyt, että polkupyöräilijää ei ole syytä epäillä tapauksessa liikennerikkomuksesta. Kyseisessä kohdassa on pyörätien jatke, jota pitkin polkupyöräilijä saa ylittää tien polkupyörällä ajamalla. 

Poliisi haluaakin tapauksen yhteydessä muistuttaa, että pyörätieltä tuleva pyöräilijä saa ajaa tien yli pyörätien jatketta pitkin, mutta hänen on väistettävä sekä oikealta että vasemmalta tulevia autoilijoita, ellei liikennemerkein ole muuta osoitettu. 

Poliisi kehottaa myös niin autoilijoita kuin pyöräilijöitä noudattamaan varovaisuutta liikenteessä.

 - Erityisesti ajettaessa kaupunkien keskustoissa, tulevat tilanteet liikenteessä nopeasti eteen. Ennakoiminen ja muun liikenteen jatkuva havainnointi ovat erittäin tärkeitä asioita liikenteessä, Kaakkois-Suomen poliisilaitos kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme