Mainos
Mainos

Poliisi muuttanut lääkäripalveluiden käyttöä saattokuljetuksissa

Lääkinnällisistä toimenpiteistä poliisihallinnossa tehdään kokonaisvaltainen selvitys.

Poliisi on ulkoistanut saattokuljetuksiin liittyvät lääkäripalvelunsa viime vuoden lopusta lukien. Kohuttu ukrainalaisperheen karkotus tehtiin lokakuussa 2002, jolloin palveluja ei vielä ollut ulkoistettu ja saattokuljetusten lääkäripalveluista vastasi yleensä Pasilan poliisitalon oma lääkäri.

Helsingin poliisi selvittää parhaillaan, kuka määräsi ukrainalaisperheen lääkinnästä. Sisäministeriöstä on kerrottu, että määräyksen rauhoittavien piikkien antamisesta antoi sairaanhoitajalle lääkäri.

Ulkoistamisen jälkeen lääkäripalvelut on pyritty hankkimaan sieltä, mistä se on kulloinkin järkevintä. Poliisin mukaan tavoitteena on käyttää aina tarvittaessa erikoislääkäripalveluja. Poliisista kerrotaan, että lääkinnällisistä toimenpiteistä poliisihallinnossa tehdään nyt kokonaisvaltainen selvitys.

Poliisilaitoksen johto korostaa, että saattokuljetuksiin liittyvän lääkinnän pitää johtua aina terveydenhoitoon liittyvistä syistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot