Mainos
Mainos

Poliisi Niuvanniemen karanneesta potilaasta: Voi olla missä päin Suomea tahansa

Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta Kuopiossa karannut miespotilas on tahdonvastaisessa hoidossa väkivaltarikollisuuden takia. Sairaalan arvion mukaan miestä pidetään vaarallisena itselleen ja muille.

– Monesti tällaiset potilaat muuttuvat arvaamattomiksi muutaman päivän jälkeen paostaan, kun he eivät saa tarvitsemaansa lääkitystä, kertoo rikoskomisario Juha Korhonen.

Mies huomattiin kadonneeksi lauantaina 7. toukokuuta illalla. Hän oli lähtenyt sallitulle vapaakävelyllä sairaala-alueen ulkopuolelle samana aamuna. Mies ei kuitenkaan palannut kävelyltään. 

– Olemme suorittaneet lähietsintöjä viikonlopun aikana, mutta tuloksetta. Monesti näissä tapauksissa palataan melko nopeasti, mutta tässä tapauksessa näin ei ainakaaan vielä ole käynyt, Korhonen avaa.

Korhonen ei osaa sanoa, onko mies karannut aiemmin psykiatrisesta sairaalasta. Hän ei myöskään tiedä, onko mies enää Kuopion alueella. Poliisin mukaan miehen lähipiiri on kartoitettu. Mies on kotoisin Kaakkois-Suomesta. Poliisi ei myöskään osaa sanoa, oliko mies suunnitellut pakoaan etukäteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme