Mainos
Mainos

Poliisi ottanut neljä kiinni Iranin vastaisessa mielenosoituksessa

Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä Iranin vastaisessa mielenosoituksessa Helsingissä. Iranin ulkoministeri on parhaillaan vierailulla Helsingissä. 

Poliisin mukaan reilun kolmenkymmenen mielenosoittajan ryhmä heitti hotellin ja kongressin välillä kulkeneita vieraita kananmunilla. Ryhmä myös tukki vieraiden kulun rakennusten välillä.

Poliisi otti kiinni kaksi kananmunien heittelystä epäiltyä. Poliisi päätti siirtää mielenosoittajat kauemmas kulkuväylältä, mutta osa heistä ei suostunut siirtymään. 

Kaksi henkilöä otettiin kiinni epäiltyinä virkamiehen vastustamisesta, ja toinen heistä laitettiin käsirautoihin. Poliisin mukaan kaikki neljä kiinniottoa tehtiin poliisilain perusteella ja mielenosoittajat kuljetettiin Töölön säilytyssuojaan. 

Kananmunien heittämisestä on kirjattu rikosilmoitus lievästä vahingonteosta. Virkamiehen vastustamisesta voi olla seurauksena sakko. 

Poliisi kertoo, että mielenosoitus jatkuu edelleen turvallisen etäisyyden päässä hotellin ja kongressikeskuksen alueelta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme