Mainos
Mainos

Poliisi otti kiinni Nesteellä protestoineet aktivistit - Katso video

Poliisi otti kiinni yksitoista ympäristöjärjestö Greenpeace-aktivistia, jotka iskivät aamupäivällä näkyvästi Nesteen palmuöljydieselin myymistä vastaan. Osa järjestön jäsenistä oli pukeutunut orankipukuihin.

Aktivistit lukitsivat pyöränlukoilla Helsingin Eläintarhan Nesteen dieselpumppuja. Osa protestoijista oli katolla banderollien kanssa.

Greenpeacen mukaan aktivistit protestoivat teollaan palmuöljydieseliä vastaan. Ympäristöjärjestön mielestä Neste Oilin markkinoille tuoma osin palmuöljystä tehty diesel tuhoaa sademetsiä, kiihdyttää ilmastonmuutosta ja nostaa ruoan hintaa.

- Jos metsätuho jatkuu nykyistä tahtia, kymmenen vuoden päästä orangit ovat kuolleet sukupuuttoon, Greenpeace painottaa.

Neste Oil aloitti palmuöljydieselin myynnin tänään.

Poliisi katkoi lukot leikkurilla

Poliisi kävi katkomassa aktivistien pumppuihin laittamat lukot hydraulisella leikkurilla.

- Lukitukset on saatu purettua. Aktivistit eivät pysty enää liiketoimintaa häiritsemään, päivystävä komisario Mika Helminen Helsingin poliisista kertoi.

Myös pelastuslaitos saapui paikalle antamaan virka-apua, kun katolla olleet aktivistit oli haettava nostolava-autolla pois.

Neste Oil: Greenpeace vaaransi turvallisuuden

Neste Oil pitää Greenpeacen tämänpäiväistä mielenilmausta valitettavana, vaarallisena ja vastuuttomana.

- Polttoaineiden jakelulaitteiden asiaton käsittely on aina vakava riski asiakkaiden, aseman henkilöstön, ympäristön ja myös mielenosoittajien itsensä turvallisuudelle, yhtiöstä kerrotaan.

Neste Oil käyttää palmuöljyä yhtenä raaka-aineena Neste Green -dieselissään. Neste Oil on Greenpeacen kanssa eri mieltä käyttämänsä palmuöljyn vastuullisuudesta.

- Kuljemme selkeästi etulinjassa vastuullisuudessa. Peruslähtökohtamme on, että kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan tuotantoketjun kaikissa vaiheissa. Kaikki Neste Oilin käyttämä palmuöljy tulee Malesiasta ja on täysin jäljitettävissä. Me tiedämme tarkasti, missä ja miten käyttämämme palmuöljy tuotetaan, Neste Oilin toimitusjohtaja Risto Rinne viestittää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme