Mainos
Mainos

Poliisi otti osan tappajakoirista huostaan

Poliisi on hakenut osan niin sanotuista tappajakoirista pois omistajaltaan Haukiputaalla. Poliisi otti omistajalta pois kolme husky-rotuista koiraa. Koirista yksi on laika. Koirat on nyt sijoitettuna kenneliin. Poliisi ei kerro, mikä koirien kohtalo on jatkossa.

Alueen asukkaiden mukaan heikosti aidatulla koiratarhalla on useita huskyja. Tiistaina koirat tappoivat kuusi kanaa ja kukon Haukiputaan Martinniemessä. Asiasta on jätetty ainakin yksi rikostutkintapyyntö poliisille. Koirien omistajalla on useita eläimiä, mutta vain neljä niistä on otettu poliisin huostaan.

Haukiputaan poliisiasemalle on tullut kuluvan syksyn aikana kymmeniä yhteydenottoja koiriin liittyen. Tapauksia on tutkittu järjestysrikkomuksina ja ne ovat siirtyneet syyteharkintaan. Tapauksista on myös informoitu eläinsuojeluviranomaisia, jonka seurauksena on tehty muun muassa eläinsuojelutarkastus.

Oulun poliisi korostaa, että tapauksen tutkinnassa on edetty niiden säännösten mukaan, jotka poliisilla on käytössä kyseisenlaisia tapauksia ratkottaessa ylittämättä toimivaltuuksia.

Poliisin mukaan asia halutaan hoitaa mahdollisimman nopeasti. Se pyritään saamaan syyteharkintaan jo alkuviikosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme