Mainos
Mainos

Poliisi päästi järkyttyneet oppilaat hakemaan tavaroitaan

Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksen oppilaita ja henkilökuntaa on päästetty iltapäivällä kouluun hakemaan tavaroitaan. Monelle lähtö tuli eilen aamupäivällä niin kiireellä, että tavarat ja takit jäivät koululle. Virkapukuiset poliisit saattelivat järkyttyneitä oppilaita eristysnauhojen ali koulun tiloihin.

Poliisi avasi tänään koulun editse kulkevan kadun, mutta oppilaitoksen alue pysyy eristettynä tutkimuksia varten.

Paikalliset asukkaat kävivät ahkerasti sytyttämässä koulun eteen kynttilöitä ja laskemassa paikalle kukkia. Moni seisoskeli kadulla hiljaisena ja vakavana. SPR:n kriisiapuryhmä päivysti jalkakäytävällä, mutta harva ohikulkijoista oli juttutuulella.

"En uskalla enää mennä kouluun"

Oman kynttilänsä paikalle toi myös 16-vuotias Anna Barndyk. Hän tunsi yhden ampumistragediassa menehtyneen tytön. Barndykin arkeen tiistain tapahtumat ovat tuoneet pelon.

- Kaikenlaisia kauhutarinoita on liikkunut tapahtumista koulussa. Kuulemani mukaan koe olisi keskeytynyt yllättäen ampujan tultua luokkaan.

Kolme eturivissä istunutta olisi ammuttu heti, Barndyk kertoo.

- En oikein uskalla mennä kouluun tai liikkua kaupungilla, läheisen ammattikoulun parturipuolella opiskeleva Barndyk lisää.

Eilisen tragediasta kauhajokelaisia muistuttivat kuulaassa syysilmassa puolitangossa liehuvat liput. Ulkomaiset toimittajat ja kuvausryhmät pysäyttelivät ohikulkevia ihmisiä. Monella toimittajalla toistui sama kysymys: Miksi tällaista tapahtui taas Suomessa?

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme