Mainos
Mainos

Poliisi paineilma-aseen käytöstä: Väkijoukko oli tulossa päälle

Poliisi kommentoi tiedotteessa illan välikohtausta, jossa poliisi käytti paineilma-asetta mielenosoittajia vastaan.

Kansallismielistä 612-mielenosoitusta vastaan iskeneet anarkistit aiheuttivat poliisin mukaan häiriötä. Poliisi kertoo pitäneensä anarkistit onnistuneesti erossa 612-kulkueesta.

– Kaikilla on perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltään ja poliisin tehtävänä on turvata sitä oikeutta. Mielenosoitusten osalta kaikki sujuikin rauhallisesti, mutta Vapaus pelissä -anarkistiryhmä pyrki kontaktiin 612-kulkueen kanssa. Tämän estimme, sanoo yleisjohtajana toiminut apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki tiedotteessa.

Poliisin mukaan kahdessa paikassa Töölössä yhteenotto kärjistyi niin pitkälle, että poliisin oli käytettävä paineilma-asetta.

– Poliisi kohtasi tilanteessa sellaista väkivaltaa, jossa muut voimankäyttökeinot eivät riittäneet. Toisessa tilanteessa väkijoukko oli tulossa poliisin päälle ja toisessa tilanteessa poliisia heitettiin kivillä. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että kukaan olisi tilanteessa loukkaantunut, Koskimäki sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme