Mainos
Mainos

Poliisi palautti romaneja Bulgariaan ja Romaniaan

Ulkomaalaisvirasto ei hyväksynyt romanien turvapaikkahakemuksia, joten heidät palautettiin kotimaahansa.

Poliisi on palauttanut 145 romania Suomesta Bulgariaan ja Romaniaan. Marras-joulukuun vaihteen jälkeen eri puolille maata tulleet romanit olivat anoneet turvapaikkaa Suomesta, mutta Ulkomaalaisvirasto ei hyväksynyt hakemuksia.

- Osa romaneista oli hakenut turvapaikkaa Ruotsista ja saanut siellä kielteisen päätöksen ennen Suomeen tuloa. Osa ei ollut hakenut aiemmin turvapaikkaa, kertoi Helsingin ulkomaalaispoliisin tutkintayksikön johtaja komisario Jaakko Heinilä.

Romanit olivat hajaantuneet eri puolille Suomea turvapaikan hakuun, muun muassa Ouluun, Kajaaniin, Lappeenrantaan ja Turkuun. Poliisi keräsi heidät Lappeenrantaan, josta heidät kuljetettiin tilauslennolla pois Suomesta.

Aiemmin tammikuun alussa palautettiin reittikoneella Suomesta 34 romania Bulgariaan. Turvapaikan haun perusteina oli Heinilän mukaan ollut pääasiassa se, että romanien taloudelliset olot eivät ole hyviä kotimaassa ja että heitä syrjitään siellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme