Mainos
Mainos

Poliisi paljasti suuren rikollisryhmän Lahdessa

Poliisi ja tulli ovat paljastaneet laajan, vakavaa rikollisuutta harjoittaneen lahtelaisen rikollisryhmän. Rogues Gallery -nimisen ryhmän jäsenten epäillään syyllistyneen muun muassa huume-, väkivalta- ja omaisuusrikoksiin.

Poliisi ja tulli ovat paljastaneet laajan, jopa 200 henkilöä käsittävän rikollisliigan. Huumevyyhdin ytimenä on toiminut lahtelainen ns. prosenttijengi Rogues Gallery. Moottoripyöräjengin lailla organoisoidun Rogues Galleryn jäsentä epäillään kymmenien kilojen huumerikosten lisäksi törkeistä väkivaltarikoksista.

Jengin 20 jäsenestä 18 on tällä hetkellä vankilassa. Jengi muodostui aikoinaan moottoripyöräjengi MC Cannonballin Lahden osastosta irtautuneista miehistä. Rogues Galleryn presidentti on elinkautista istuva Eikka Lehtosaari. Hän oli mukana muutama vuosi sitten Lahdessa ravintolassa sattuneessa kolmoismurhassa.

Rogues Galleryn jäsenten epäillään tuoneen maahan ainakin amfetamiinia, hasista ja ekstaasia. Yhteensä huumeita on kymmeniä kiloja ja niitä on levitetty laajasti etenkin Etelä- ja Itä-Suomessa.

Ryhmän jäseniä epäillään myös muun muassa törkeistä pahoinpitelyistä. Osa niistä liittyy ryhmän sisäiseen kurinpitoon. Kolmea jengiläistä epäillään myös viime helmikuussa ruotsinlaivalla sattuneesta pahoinpitelystä, jossa täysin satunnainen ruotsalaisturisti hakattiin pahasti.

Rogues Galleryn toimintaa alettiin selvitellä Lahdessa jo pari vuotta sitten. Keskusrikospoliisin johtama tutkinta on laajentunut useisiin kihlakuntiin ympäri Suomea.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.05.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme